Kontaktperson för barn och unga

Som kontaktperson träffar du regelbundet ett barn eller en ungdom för att umgås och hitta på saker tillsammans. Hur ofta och hur länge ni ses beror på den enskildes behov, det kan röra sig om några tillfällen i veckan eller i månaden.

Vad innebär det att vara kontaktperson?

För att du ska få bli kontaktperson/fridskompis så måste du vara 18 år. Uppdraget kräver ingen särskild yrkeskompetens. Det är inte en anställning utan ett uppdrag där ett arvode och viss omkostnadsersättning utgår.

Som kontaktperson bidrar du till att öka livsglädjen och ge ett större socialt nätverk för en person som är i behov av gemenskap. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, fika på stan, bada på badhuset eller laga middag, allt utifrån överenskommelse. Vi ”matchar” barnet/ungdomen och sökanden så att intressen stämmer överens.

Hur många träffar det är på en månad varierar beroende på vilket beslut man har. Arvodet varierar också beroende på beslut.

Bli kontaktperson

Om du är intresserad av att bli kontaktperson för ett barn eller ungdom kan du kontakta socialsekreterare vid barn- och ungdomsenheten för mer information.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 juni 2023 kl. 16.42

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: