Ansök eller säg upp plats

Via vårt barn- och elevregistreringssystem Skolplatsen kan du både ansöka och säga upp plats på förskola.

Bollnäs kommun garanterar plats på förskola eller annan pedagogisk verksamhet förutsatt att din ansökan lämnas in senast fyra månader innan ditt barn ska börja.

Du är välkommen att ansöka om förskoleplats för ditt barn via vår e-tjänst Skolplatsen. Barnet ska ha fyllt 1 år vid start och du behöver söka plats minst fyra månader i förväg.

Via vår e-tjänst Skolplatsen kan du som vårdnadshavare

  • ansöka om/säga upp plats - Förskola
  • ansöka om/säga upp plats - Fritidshem
  • ansöka om plats - Grundskola
  • ansöka till Kulturskolan
  • andra dina kontaktuppgifter till våra system

Kommunal förskola

Om du har barn i en kommunal förskola säger du upp din plats via e-tjänsten Skolplatsen. Uppsägningstiden är en (1) månad och räknas från den dag uppsägningen kommit in.

Du betalar avgift som vanligt under uppsägningstiden.

Fristående förskola

Om du har barn på Fjällmyra, Fjärilens, Julibackens, Killevippen- eller Lekstugans förskola säger du upp din plats i Skolplatsen. Om du har barn på annan fristående förskola, kontaktar förskolan direkt.

Om du har delad faktura

Om ni som vårdnadshavare har delad faktura, men platsen sägs upp av den ena vårdnadshavaren, övergår hela placeringen till den vårdnadshavare som har kvar platsen som då får betala hela avgiften. Bollnäs kommun erbjuder inte halv plats.

När ditt barn börjar förskoleklass

Det år ditt barn börjar förskoleklass avslutas platsen i förskolan automatiskt under augusti månad. Om du vill avsluta platsen tidigare måste du själv säga upp platsen en (1) månad innan sista dagen på förskolan.

För att logga in behöver du en e-legitimation i form av BankID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller FrejaID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan logga in på Skolplatsen oavsett om du använder en smarttelefon, surfplatta eller dator genom att surfa till Skolplatsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårdnadshavares kontaktuppgifter

För att Skolplatsens epost- och sms-utskick ska fungera behöver du lägga till dina kontaktuppgifter. Det gör du när du loggat in i Skolplatsen under menyalternativen Ändra kontaktuppgifter och Inställningar.

Du kan testa din e-legitimation här: Testa e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om den inte fungerar kontaktar du din utgivare av e-legitimationen, vilket vanligtvis är din bank. Om din e-legitimation fungerar på testsidan, men inte när du försöker logga in, är det troligtvis fel på e-tjänsten som du försöker använda.

Vid behov av hjälp, ta kontakt med Skolplatsens tekniska support, se kontaktinfo längst ner.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 maj 2022 kl. 10.36

Sidfot