Ansök eller säg upp plats

I e-tjänsten Skolplatsen både ansöker och säger du upp ditt barns plats på förskolan.

Bollnäs kommun garanterar plats på förskola eller annan pedagogisk verksamhet om din ansökan lämnats in senast fyra månader innan ditt barn ska börja.

Du är välkommen att ansöka om förskoleplats för ditt barn i Skolplatsen.

Ditt barn ska ha fyllt 1 år när det börjar förskolan och din ansökan ska ha lämnats in senast fyra månader innan ditt barn ska börja för att vara garanterad plats.

I Skolplatsen ska vårdnadshavare

  • ansöka om och acceptera plats
  • säga upp plats
  • lägga in sina kontaktuppgifter

Kommunal förskola

Om du har barn i en kommunal förskola säger du upp din plats i Skolplatsen. Uppsägningstiden är en (1) månad och räknas från den dag uppsägningen kommit in.

Du betalar avgift som vanligt under uppsägningstiden.

Fristående förskola

Om du har barn på Fjällmyra, Fjärilens, Julibackens, Killevippens eller Lekstugans förskola säger du upp din plats i Skolplatsen. Om du har barn på annan fristående förskola, kontaktar du förskolan.

När ditt barn börjar förskoleklass

Det år ditt barn börjar förskoleklass avslutas platsen i förskolan automatiskt under augusti månad. Om du vill avsluta platsen tidigare måste du själv säga upp platsen en (1) månad innan sista dagen på förskolan.

Om ni som vårdnadshavare har delad faktura, men platsen sägs upp av en av er, övergår hela placeringen och hela avgiften till den vårdnadshavare som har kvar platsen. Bollnäs kommun erbjuder inte halv plats.

För att logga in behöver du en e-legitimation i form av BankID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller FrejaID Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan logga in på Skolplatsen oavsett om du använder en smarttelefon, surfplatta eller dator genom att surfa till Skolplatsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vårdnadshavares kontaktuppgifter

För att Skolplatsens epost- och sms-utskick ska fungera behöver du lägga till dina kontaktuppgifter. Det gör du när du loggat in i Skolplatsen under menyalternativen Ändra kontaktuppgifter och Inställningar.

Du kan testa din e-legitimation här: Testa e-legitimation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om den inte fungerar kontaktar du din utgivare av e-legitimationen, vilket vanligtvis är din bank. Om din e-legitimation fungerar på testsidan, men inte när du försöker logga in, är det troligtvis fel på e-tjänsten som du försöker använda.

Vid behov av hjälp, ta kontakt med Skolplatsens tekniska support, se kontaktinfo längst ner.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 augusti 2022 kl. 10.05

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till

Sidfot