Mat

Om du behöver hjälp med att laga mat eller köpa hem mat kan du ansöka om matdistribution eller inköp av mat. Matdistribution innebär att du får färdiga måltidslådor levererade till din bostad. Du som behöver hjälp med inköp, men kan laga eller värma maten själv, kan ansöka om hemtjänst.

Matdistribution

För att få färdiga matlådor levererade hem till din bostad kan du ansöka om viss hemtjänst utan biståndsbedömning. För att få viss hemtjänst utan biståndsbedömning är kraven att du som ansöker ska ha fyllt 65, inte ha hemtjänst sedan tidigare och att stödet inte överstiger 10 timmar per månad. Uppfylls dessa kriterier beviljas stödet.

Hjälp med inköp

För att få hjälp med inköp av mat ansöker du först om hemtjänst.

Du ansöker om hemtjänst genom att fylla i och skicka in din skriftliga ansökan. Det går också bra att kontakta en biståndshandläggare direkt via telefon. Därefter utreds dina behov tillsammans med en biståndshandläggare.

Ansökan skickas till:
Bollnäs kommun
Socialförvaltningen
821 80 Bollnäs

Information om hur du ansöker om stöd enligt SoL

När du fått ett beslut om hemtjänst kommer du att erbjudas en kontaktman i hemtjänstgruppen. Din kontaktman har ett särskilt ansvar för att hemtjänsten hos dig fungerar på ett bra sätt.

Beställa mat via hemtjänsten

Du fyller själv i en lista med de varor du vill handla hem. Hemtjänstens personal vidarebefordrar sen din varubeställning (en förtryckt lista) till affären 1 gång i veckan. Butikens personal packar varorna.
Varorna levereras 1 gång i veckan av kommunen utsedd personal eller butikens personal.

Information om Varudistribution inom Bollnäs kommun (pdf) Pdf, 630.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 mars 2022 kl. 09.56

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: