Nyhamre skolas fritidshem

På Nyhamre skolas fritidshem vill vi att barnen ska känna sig trygga och ha en naturlig kontakt med vuxna och andra barn. Genom att utveckla barnens sociala kompetens, träffa fast personal i välkända lokaler och genom fasta rutiner.

Var och en respekteras oavsett olikheter och vi arbetar för att förebygga mobbning genom att arbeta med värdegrund, empati, jämlikhet och jämställdhet.

Vi vill

 • Uppmuntra till nyfikenhet och ge barnen möjlighet att fantisera och bearbeta sina upplevelser genom lek i olika miljöer. Dels genom pedagogiskt planerade aktiviteter och dels genom fria aktiviteter.
 • Barnen ska kunna ta ansvar för sig själva och sina handlingar genom att successivt utveckla sin självständighet genom ökade möjligheter att ta eget ansvar.
 • Ge barnen goda möjligheter till fysisk aktivitet. Genom att utnyttja fritidshemmets utemiljö, idrottssal och närliggande friluftsområden.
 • Ha en naturlig och nära kontakt med föräldrar som möjliggör ett gott samarbete mellan fritids och hemmet. Genom daglig kontakt vid lämning och hämtning, telefonkontakt och vid exempelvis fritidshemsfika.

Kontakt

 • Nyhamre skola

  nyhamreskola@bollnas.se 0278-256 12

  Besöksadress

  Nyhedsbacken 22, 821 31 Bollnäs

  Leveransadress

  Nyhedsbacken 22, 821 31 Bollnäs

  Postadress

  Bollnäs kommun, Nyhamre skola, 821 80 Bollnäs

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 mars 2023 kl. 15.31

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: